Chaotyper

Som du säkert redan vet finns det ett antal chaotyper. Förutom grundkrafttyperna power, running, swiming, flying och normal finns det hero, neutral och dark. Dessutom kan din chao efter sin första utveckling, och efter att ha haft sin första parningssäsong (fått blommor i en ring runt sig) utvecklas en andra gång. Denna utveckling sker dock långsammare och gradvis, och din chao förvandlas inte till en puppa.

Hur får du då en chao att utvecklas till en viss typ? Det är inte så svårt, men kan ta tid. Låt oss börja med den första evolutionen, efter att din chao just fötts och ännu inte hunnit bli till en puppa. Vill du t.ex. ha en power-chao ska du ge din chao röda chaos drives (kristallerna som finns i alla GUN-robotar. Du kan också ge din chao starka djur - i Sonic Adventure 2 är dessa tigrar, björnan och gorillor. Ge din chao massa röda grejer, tills den utvecklas. Nu har du en power chao! Beroende på om din chao är neutral, hero eller dark kommer den att se annorlunda ut. Du avgör vad du vill ha för chao genom att vara med din chao med olika karaktärer. Sonic, Tails och Knuckles gör chao goda, till hero. Shadow, Eggman och Rouge gör dem onda, till dark. Vill du ha en neutral chao, en "vanlig", så får du försöka varva mellan onda och goda karaktärer, så att din chao inte blir varken det ena eller det andra. Det är inte så svårt som det kan låta, och du kan alltid kontrollera i Health Center i Chao Kindergarten för att se vad din chao är.

Den andra evolutionen tar längre tid. Nu har din chao redan varit en puppa och blivit vuxen. Först måste din chao nu bli könsmogen. Då sätter den sig ned, dess boll blir till ett hjärta och det kommer massa blommor runt den. Om en annan chao kommer nära kanske de gör ett ägg, med en ny liten chao. Du kan också få din chao redo för ett ägg genom att mata den med en Heart Fruit, som du köper på Black Market i Chao Kindergarten. Kom ihåg att din chao ska äta upp hela frukten!
När din chao är redo börjar du helt sonika ge den djur och chaos drives av den typ du vill att den ska utvecklas till. Sakta men säkert kommer din chao att ändra utseende. Det är nu du kan få de riktigt coola chao som finns - Sonic- och Shadow-chaon t.ex.!

Har du gett din chao djur och vill få bort dessa delar, så är det inte särskilt krångligt. Skaffa massa små skeletthundar (det finns flera att hämta på t.ex. Pumpkin Mountain med Knuckles - en finns längst upp på Church Mountain och vandrar runt mellan gravstenarna, och det brukar finnas en eller två i den andra chao-lådan. En chaolåda finns på det pumpaberg som har ett elakt flin, en står på en "hylla" och en finns på en "hylla" på Pumpkin Mountain). Ge skeletthundarna till din chao så kommer de att gradvis förlora sina djurdelar, och till slut se ut som en vanlig chao. Skeletthundarna ger också din chao förmågan att ta på sitt t.ex. mössor, pumpor och andra "dekorationer" - om chao aldrig hållt i en skeletthund kan den inte ta på sig sådant.

Vet du hur en chaotyp som fattas här ser ut, så får du gärna kontakta mig och berätta!

 

Chaotyperna.

Dessa är alla chaotyper som finns.

Hero Chao
Alla hero-chao har svarta ögon med vita pupiller och glorior istället för bollar.

Normal/Normal: Chaon ser ungefär normal ut, men med två utväxter uppe på huvudet. Vit med blå markeringar.
Normal/swimming:
Normal/flying:
Normal/Running:
Normal/Power:

Swimming/normal:
Swimming/swimming: Grejerna på huvudet förlängs och hänger ned på chaons sidor.
Swimming/flying:
Swimming/running:
Swimming/power:

Flying/normal: Chaon får två fjäderlika utskott på huvudet och något förlängd huvudprofil. Vingarna blir större. Vit med lila/blå markeringar.
Flying/swimming:
Flying/flying:
Flying/running:
Flying/power:

Running/normal: Chaon får ett långt utskott uppe på huvudet. Vit med gröna markeringar.
Running/swimming:
Running/flying:

Running/running: Utskottet förlängs och delar sig i tre delar.
Running/power:

Power/normal: Chaon får stora händer och två små utskott uppe på huvudet. Vit med röda markeringar.
Power/swimming:
Power/flying:
Power/running:
Power/power:

Neutral chao
Neutrala chao är "grundtyperna" med vita ögon med svarta pupiller och bollar.

Normal/Normal: Chaon ser ut som förr, men med rund svans istället för avplattad.
Normal/swimming:
Normal/flying:
Normal/Running:
Normal/Power:

Swimming/normal: Huvudet förlängs och två "öron" växer ut. Händer och fötter blir plattare, likaså svansen. Grön och gul i färg, men speciella markeringar på huvudet. 
Swimming/swimming: Populärt kallad "alien" chao. En mycket vacker chao, med speciella markeringar och enormt huvud med långa öron och fenor istället för händer och fötter. Du kan möta den i Jewel Swimming Race lv 5. I huvudsak grön och gul.
Swimming/flying: Huvudets form ändras och mister sin "droppform" nedåt.
Swimming/running: En vacker chao, även känd som "dino chao". Huvudet avsmalnar gradvis bakåt, och nospartiet förlängs något. Blå markeringar på huvudet och i övrigt gulgrön med blå vingar. Kroppen får en triangelform.
Swimming/power:

Flying/normal: Lila och blå med förstorade vingar och två hornlika utskott på huvudet. Liknar till viss del NiGHTS (från ett spel till Sega Saturn med samma namn).
Flying/swimming:
Flying/flying:
Blir till en vacker NiGHTS chao - mörklila med i huvudsak blå markeringar och långa hornutskott. En åtråvärd chao som alltid varit populär. Du möter den i Jewel Flying Race lv 5.
Flying/running:
Flying/power:

Running/normal: Grön chao med markeringar på sidan av huvudet. Taggar på huvudets baksida. Kan utvecklas till den åtråvärda Sonic-chaon. Har små öron. Du kan möta den i Chao Karate under namnet Wacky!
Running/swimming:
Running/flying:
Running/running:
Den kända Sonic-chaon! Blir gradvis blåare tills den är riktigt mörkblå med svarta öron, händer och fötter. Vingarna omvandlas till taggar och dess taggar blir längre. Mycket åtråvärd och alltid populär. Du kan se en nästan färdig Sonic-chao i Jewel Running Race lv 5.
Running/power:

Power/normal: Chaon blir orangeröd med två taggar och öron. Händerna är stora. Magen är gråare i färgen, och på taggarna har den ljusa markeringar.
Power/swimming:
Power/flying:
Power/running:
Power/power:
Personligen tycker jag att denna chao är ful som stryk... Mörkröd med enorma händer. Usch.

Dark Chao
Alla dark-chao har turkosa ögon med vita pupiller och taggiga bollar. Dessa utvecklas till några av de coolaste chao som går att få.

Normal/Normal: Chaon får en taggig utväxt på huvudet. I huvudsak svart.
Normal/swimming:
Normal/flying:
Normal/Running:
Normal/Power:

Swimming/normal: Huvudet förlängs och delas upp i två utväxter. Svart med gröna markeringar. Riktigt cool med tillplattad "djävulssvans". Du möter den i Chao Karate, men påsen på huvudet gör det svårt att se mycket av den.
Swimming/swimming: 
Swimming/flying:
Swimming/running:
Swimming/power:

Flying/normal: Som en ond version av NiGHTS, med två utväxter som kröks, och fladdermusvingar. Lila med markeringar.
Flying/swimming:
Flying/flying:
Flying/running:
Flying/power:

Running/normal: En snygg chao med stor potential. Liknar Shadow lite grann, men är svart med gröna markeringar. Får öron och taggar.
Running/swimming:
Running/flying:
Running/running:
Kanske den mest åtråvärda chaon i dagsläget - den vackra Shadow-chaon! Taggarna förlängs och markeringarna blir röda. Äckligt cool!
Running/power:

Power/normal:
Ser riktigt cool ut! Den blir svart med coola röda markeringar och stora händer. Huvudet blir högre. Du möter den i Chao Karate, och där heter den Rainbow.
Power/swimming:
Power/flying:
Power/running:
Power/power:

Tillbaka