Teckna chao
Grunderna:
Grundläggande chao
Av Jessica

Här ser du hur du kan teckna en grundläggande chao. Du får också några tips på några vanliga chao.


Steg 1
Jag börjar alltid med att teckna några bollar som grund när jag tecknar chao. Först ritar du dit ett stort, runt huvud. Sedan kommer kroppen, armar och ben. Svansen syns inte här eftersom armen är i vägen, men den ritas som en boll eller avlång. Inte mycket mer att säga. Detta är ett bra sätt att få fram en bra ställning för din chao. Eftersom du inte tecknat några detaljer är det lätt att sudda och rita igen om du behöver ändra något.


Steg 2
Nu ska vi så smått börja med detaljarbetet. Först ska vi rita alla ytterlinjer, alltså det som är i kanterna. Jag brukar ge mina chao ett litet nosparti, genom att göra så att deras nos och kinder går ut lite (jämför med bilden ovan) men det är inget måste. En del chao har ett nosparti, t.ex. hero flying chao, medan andra har helt runda ansikten. Ge din chao en rund liten mage, för de har de flesta, och händer och fötter. Du markerar chaohänder genom att göra dem bredare än armarna. Du kan också lägga till svansen och vingarna. Vill du ha specialtips för hur man tecknar vingar finns det en lektion för det.

Nu är det hög tid att bestämma vad för chao du tecknar. Är det en dark, neutral eller hero? Vilken typ tillhör den? Här gör jag en helt normal neutral chao, eftersom detta är en grundläggande lektion.
Olika chao har olika huvudform. Studera den chao du ska teckna, och ge den taggar, öron, horn eller vad den nu har. Prova gärna att teckna olika sorters chao, det är alltid bra att träna!

Ett vanligt chaohuvud gör du genom att börja bakifrån och teckna i en båge upp och mot pannan. På lagom avstånd stannar du och från andra hållet går du sedan upp och möter bågen. Det är lite svårt att förklara... titta ovan så kanske du förstås bättre ^^;


Step 3
Nu är det inte mycket kvar! Teckna dit ögonen, och om du vill kan du markera chaon för att visa var färgen ändras (oftast uppe på huvudet, händer och fötter). Glöm inte bollen ovanför huvudet ;)

Ögon är inte så svårt. Jag brukar teckna dem avlånga, lite plattare på insidan och med stora pupiller - små pupiller får en karaktär att se rädd eller stressad ut, medan stora får den att se snäll ut. I pupillen tecknar jag en eller två vita fläckar. Dessa kallas ljusdagrar, och uppstår i ögonen när de träffas av ljus. Eftersom ögon är glansiga och fuktiga reflekterar de ljuset. Titta bara dig själv i en spegel i ett upplyst rum så får du se! Stora ljusdagrar är ett enkelt sätt att få någon att se sötare och snällare ut.

Steg 4
Då har vi vår grundchao klar! Nu ska vi inte fortsätta mer på den bilden, utan nu ska jag bara ge dig lite exempel på hur du tecknar olika typer av chao!


Babychao
En babychao ser i stort likadan ut som en vuxen, men ritas som mindre, tjockare, med större ögon och gärna i en extra gullig ställning! Titta på bilden ovan. Det är exakt samma chao, men med helt olika proportioner. Det större huvudet och ögonen och den tjocka lilla kroppen får oss människor att instinktivt tänka på bebisar, vilket väcker våra "skydda och ta hand om"-instinkter. Där har du hemligheten till att måla söta grejer ;)


Hero chao
En god chao har en gloria istället för en boll, och deras ögon är svarta med vita pupiller. När man tecknar en hjältechaos ögon ser de närmast ut som enorma pupiller med stora ljusdagrar (tänk Pikachu). Eftersom man inte kan teckna ljusdagrar i vita ögon spelar det ingen roll. Dessa chao har utväxter på huvudet, och är oftast vita. Annars skiljer de sig inte nämnvärt från neutrala chao.


Dark chao
Onda chao har en taggig boll och turkosa ögon med vita pupiller. Precis som hero chaos ser deras ögon ut som enorma pupiller utan ögonvita när man tecknar dem. Onda chao brukar dock ha rynkade ögonbryn, som får dem att se elaka ut. De är ofta "taggiga" med djävulssvansar och fladdermusvingar. Utväxter blir krokiga och spetsiga. De är i huvudsak svarta. Kroppen liknar neutrala chaos.

 

Tillbaka till lektionerna

Tillbaka