Teckna chao
Delar:
Vingar
Av Jessica

Chaovingar förekommer i två grundtyper, befjädrade och fladdermusvingar. Här kan du lära dig att teckna båda sorterna, och får också lite tips på variationer.


Steg 1
Börja med att välja en form för dina vingar. Jag brukar teckna ett snett streck, och på detta sedan ännu ett. Jag baserar mina vingar på fågelskelettet, som jag skissat upp väldigt lätt till höger på bilden ovan.


Steg 2
Har du tänkt teckna fjäder- eller lädervingar? Vi börjar med befjädrade, så tar vi fladdermusvingarna längre ner, eller vad säger du?
Börja rita dit det första lagret fjädrar. Dessa kallas primärfjädrar. Utan dessa kommer man inte långt i sitt flygförsök. 

Fjädrar ritar du som ovaler, något tillspetsade i kanterna. Ju längre ned du kommer på vingen, desto smalare och mindre blir fjädrarna. Du man variera formen på massor av sätt! Titta bara:

Har du inte tänkt göra allt för detaljerade vingar är du färdig här. Men vill du teckna ännu fler fjädrar är det bara att fortsätta till steg 3!


Step 3
Gör en inre rad av fjädrar precis som förut. Om du vill kan du göra ännu fler rader, men överarbeta inte bilden, då kan den sluta som en enda klump med färg!
Tittar du noga ovan så ser du att vingarna inte har så jättemycket detaljer trots allt. Det är heller inte särskilt svårt, man behöver bara träna i början, innan man snart har fått kläm på det! Så, är du färdig att försöka ge dig på fladdermusvingarna nu? 


Steg 4
Fladdermus-, eller drakvingar finns i massa variationer. En "korrekt" flygbar vinge ska egentligen se ut som till vänster ovan, medan de ofta tecknas mer som till höger. Jag försöker göra ett mellanting med mina chao. Okej, då försöker vi...

Du startar precis som du gjorde med fågelvingarna - två streck. Sedan bestämmer du övriga formen hos vingen. Precis som hos vingarna ovan finns det massor av variationer - det är bara att välja din favorit!


Steg 5
När du fått ordning på de jobbiga fingrarna och vinkeln på armen tecknar du i ordning fingrarna (det kan vara nog så jobbigt att få dem lika tjocka, tro mig!) och slutligen ritar du dit membranen (huden mellan fingrarna). Rita gärna en extra flik som jag har gjort på själva armen till vänster - denna finns hos fladdermöss och är väldigt viktig för deras flygförmåga, men missas oftast helt hos de som tecknar! Jag har blivit så van att teckna den att jag tycker att vingen ser konstig ut utan den ;)


Steg 6 - överkurs
Sådär ja. Har du tränat nu och fått koll på vingarna? Tja, då har jag inte så mycket mer att visa dig! Testa att rita vingarna i olika ställningar. Det är mycket svårare än det verkar! Gör ett försök :) Ovan har jag gett dig ett litet exempel, där du kan se hur vingar kan tecknas framifrån.

 

Tillbaka till lektionerna

Tillbaka