Träning

Tränar du din chao är det troligtvis för tävling. Det finns väl egentligen inte så många sätt att träna din chao på. Du kan använda djur eller chaos drives, eller båda två. Djur höjer flera stats åt gången, medan de ibland kan sänka ett eller två andra! Chaos drives höjer alltid en enda stat med 2 eller 3, och sänker aldrig några stats. Jag har mestadels använt chaos drives, eftersom de är så lätta att samla på t.ex. Prison Lane, speciellt om man söker en speciell färg.

Man kan antingen träna upp alla stats på en gång, eller bestämma sig för ett eller två åt gången. Tränar man alla samtidigt går de sakta upp. Tränar man en stat går den snabbt upp, 10 chaos drives i samma färg räcker till lite över två levels. Så om du vill ha en chao att tävla med kanske du ska börja med t.ex. running och flying medan du är kvar på beginner-nivå. När du nått Jewel bör du träna upp de andra i alla fall en bit, men du kan fortfarande koncentrera dig på en stat. Jag rekommenderar att i så fall börja med running. Du springer på alla Jewel-banor, men simmar inte på alla, flyger inte på alla och klättrar inte på alla. Näst running rekommenderar jag swimming, som kan ta igen både flying och power om så krävs. Men slutligen ska du förstås försöka träna upp din chao till lv 99 på allt! Stamina brukar inte vara så himla bråttom, mina starkaste chao har vunnit alla race med stamina på ca 35.

När du bestämmer dig för vilken chao du ska träna upp ska du gärna titta på din chaos ranks (dem kollar du i Health Center). Välj en chao med höga ranks, om du kan. Allra bäst är S (Super) och A. B och C är bra till medel, medan D och E är dåliga. En chao med E blir aldrig riktigt bra på just det den har E på. En chao med åtminstone ett S eller A är bäst att satsa på. Man kan avla fram chao med bara S, men det är en krånglig process som tar lång tid, och därför går jag inte in på den nu. Men en sak kan du komma ihåg. När din chao utvecklas från baby till vuxen kan den gå upp en rank, om den är tränad på det. Om din chao har, låt oss säga, C på swimming, och du tränar den så att den har högre swimming än något annat, och den utvecklas, så går dess rank upp till B! Bra va? Då kan du bli av med i alla fall en dålig stat! Sen är det bara att träna den som vanligt. 

Vill du att din chao ska se ut på ett visst sätt, t.ex. swimming/power så ska du träna upp power allra sist. Varför? Jo, om du först tränar upp den till swimming/power och sen börjar ge den t.ex. running så kommer den att omvandlas till en swimming/running istället. Jag har testat själv. Min Fury was Swimming/swimming, men efter att jag tränat upp hans andra stats så övergick han till swimming/normal igen. Om du istället tränar upp power sist, och alltså inte ska träna din chao mer efter det, så förblir den ju swimming/power. Bra va?

Du borde kunna tävla i Beginner race när din chao har runt lv 10 på stamina och den stat den behöver för just den grenen. Sedan är det bara att jobba vidare. När din chao har lv 99 på alla stats (eller lägre!) kan du oftast vinna alla race som Sonic Adventure 2 har att erbjuda!

Tillbaka