Uppfostran

Att uppfostra chao är inte särskilt svårt! Här är lite tips ifall du råkar vara nybörjare!

När en chao har kläckts ut sitt ägg brukar jag ta med den till Chao Kindergarten, och ge den ett namn. Jag brukar först traska iväg till Health Center, och se vad Chao Doctor har att säga om min lilla chao. Jag ser efter vad han/hon har för personlighet, och dess styrkor och svagheter (rank i olika saker, t.ex. C i Swimming eller B i running). Sen kanske du vill döpa din chao? Gå till Fortune Teller. Hon ger dig ett namn. Gillar du inte namnförslagen och vill döpa din chao själv så klicka på "no" när hon frågar om du gillar namnet, och sen på "no" igen när hon frågar om du vill ha ett annat förslag. Klicka slutligen på "yes" när hon frågar om du vill döpa din chao själv.

Det är hög tid att börja fundera på om du vill utveckla din chao till en viss typ, eller kanske rent av börja träna upp den till högre levels. Du kan läsa mer om de olika chaotyperna på sidan "Chaotyper".

Din chao kommer förr eller senare att bli hungrig. Ge den en av kokosnötterna som växer i Chao garden. Du får ner en mogen nöt genom att ta tag i träder och röra styrspaken fram och tillbaka så att trädet skakar. Är frukten mogen trillar den snart ner, annars får du vänta en stund till. Du kan ge din chao flera nötter, och även om den inte är hungrig brukar den äta i alla fall lite grann. Men tvångsmata inte din chao för mycket, då blir den ledsen och börjar gråta!

Beroende på hur du behandlar din chao med de olika karaktärerna så kommer den att tycka om, älska eller hata dig! Jag brukar vara Sonic, Tails eller Shadow när jag är med mina chao, och de kommer springande i full fart när de visslar. Knuckles däremot räcker de ut tungan åt! Så vill du att din chao ska tycka om en viss karaktär ska du låta denna spendera mycket tid med dina chao: leka, mata och ge djur/chaos drives. Vill du att en karaktär ska vara hatad tar du mat ifrån dina chao och slår dem (attackerar dem t.ex. genom att landa på dem). Men gör du detta för mycket kommer dina chao bli mycket olyckliga och slutligen dö. En chao som behandlats dåligt föds inte om när den blivit 5 chaoår gammal, utan dör i sorg. Och det vill du väl inte ska hända?

När din babychao sätter sig ner och formar en puppa så ska den utvecklas. Nu kommer den kanske att ändra utseende, och växa i storlek. Det finns massor av typer som din chao kan utvecklas till, och den kan bli god, neutral eller ond. När din chao utvecklats och blivit vuxen har du säkert lärt dig en del om chao, och kanske kan du börja fundera på att riktigt träna upp och tävla med din chao!

Tillbaka